DIESEL OF BENZINE

 
 
 

Diesel of benzine? Deze factoren spelen een rol!

Kies voor benzine als je minder dan 15000 kilometer per jaar en vooral korte afstanden van minder dan 40 kilometer rijdt . Kies voor diesel als je meer dan 15000 kilometer per jaar en minimaal wekelijks langere afstanden dan 40 kilometer rijdt.

 

Hou er gewoon rekening mee dat een benzine tussen de 10% en 50% meer verbruikt dus de extra taks (bij een diesel ) van 20 euro bij een kleine motor tot 150 euro bij een grote motor heb je dan heel snel terug verdiend bij grotere afstanden.

 

Zeker als je denk dat dit alles word berekend op co2 want bij een diesel ligt dit geval altijd lager.

 

https://belastingen.fenb.be/vfp-portal-pub2-web/simulatieVerkeersbelasting.html#/q/top

Diesel of benzine: slijtage en onderhoudskosten vermijden

Naast merk, model en kleur is benzine of diesel een belangrijke keuze bij de aankoop van je wagen.

 

De overheid heeft jarenlang rijden op diesel gepromoot. Met succes, want België is een dieselland: 8 op de 10 nieuwe wagens zijn dieselwagens. In Nederland is dat maar 3 op de 10 wagens.

 

Kies benzine als je minder dan15000 kilometer per jaar rijdt en vooral korte afstanden van minder dan 40 kilometer aflegt. Bovendien: dieselwagens die geen 15000 kilometer per jaar rijden, slijten sneller en vragen daarom om meer onderhoudskosten.

 

Kies diesel als je meer dan 15000 kilometer en minimaal wekelijks langere afstanden dan 40 kilometer aflegt op de autostrade.

 

Het enige nadeel van een diesel is dat bij deze de roetfilter kan verstoppen en neen in 90% van de gevallen hoeft deze niet vervangen te worden maar kan deze gewoon ook hier bij mij professioneel gereinigd worden. 

Benzine of diesel: verschil in literprijs verkleint

Het belangrijkste argument voor een dieselwagen was tot nu toe de literprijs aan de pomp. In combinatie met het 10% / 50% lagere verbruik van een dieselwagen levert je dat een economisch voordeel op.

www.hln.be/wetenschap-planeet/milieu/opinie-de-hysterie-die-momenteel-heerst-waarbij-plots-alle-diesel-moet-worden-gebannen-vanaf-2020-is-gewoon-dom~a9d2f1d4/

Diesel of benzine: twijfel je nog?

Neem dan vrijblijvend contact met me op voor meer info

Mvg DAVY